Kleurplaten

Kinderen vinden het leuk om Sinterklaas ook iets terug te geven. Op tv laat Sinterklaas immers tekeningen zien die hij heeft gekregen van kinderen en daar wil jouw kind ook tussen zitten! Sommige kinderen worden opeens mega creatief terwijl anderen het liefste iets uitprinten en inkleuren. Daarnaast kun je natuurlijk even samen gaan zitten met je kind en samen iets creatiefs verzinnen.

Zelf kleuren

Op het internet staan veel leuke knutsel en kleur ideeën die je samen met je kind kunt namaken. Uiteraard kan je kind ook zelf zijn rijke fantasie laten spreken, dit hebben veel kinderen namelijk in overvloed. Wanneer de kleurplaat af is kan het opgerold worden, mooi vastgebonden worden met een strikje en in de schoen worden gelegd. Weet je waar de Sint langs komt, dan kan je kind het ook fysiek aan de Sint geven. Zelf kun je het dan wel het kunstwerk van je kind niet bewaren, mocht je dit willen.

Sinterklaas kleurplaat

In winkels en online kun je erg leuke boeken vinden met kleurplaten van Sinterklaas waar je kind in kan kleuren. Kinderen halen vaak plezier uit het inkleuren van plaatjes. Hiermee bepalen ze zelf welke kleur Sinterklaas, zwarte piet of het paard heeft. Vaak zijn kinderen wel sneller klaar bij het inkleuren van een kleurplaat, maar dat is niet perse negatief. Zodra de kleurplaat klaar is kun je ervoor kiezen om deze in de schoen te leggen of om hem fysiek aan de Sint te geven wanneer je de mogelijkheid ertoe hebt.

Kun je geen boek vinden met kleurplaten van Sinterklaas, dan vind je op het internet al snel een groot assortiment aan kleurplaten. Zorg wel dat je een printer bij de hand hebt en dat de kleurplaat niet vergroot hoeft te worden. Dit kan namelijk de kwaliteit verslechteren waardoor het inkleuren minder leuk zal zijn.

Samen kleuren

Kinderen vinden het erg leuk om samen met jou iets te doen. Neem daarom af en toe de tijd om samen iets te kleuren of knutselen. Hierdoor kunnen ze hun fantasie verrijken én erover praten met iemand tijdens het vormgeven. Daarnaast heb je ook even lekker wat quality time met jouw kleine!

Terug naar Cadeautjes
Nedgames