Sinterklaas spelletjes

De periode dat Sinterklaas in het land is, is het natuurlijk ook leuk om met de kinderen spelletjes te spelen die betrekking hebben op Sinterklaas. Wij zullen hier een paar tips geven die kinderen vaak leuk vinden om te doen. 

Tip 1 Pepernoten spel

De eerste tip is eigenlijk geen spel. Maar deze tip kan natuurlijk niet uitblijven. Bijna iedereen vind het leuk om zelf pepernoten te bakken. Maak hier dan meteen een spel van. Je kunt namelijk een wedstrijdje doen wie de mooiste pepernoot bakt. 

Tip 2 De quiz

Om meer in het Sinterklaasthema te komen, is het leuk om de kennis te testen van de kinderen. Hebben zij wel altijd opgelet omtrent Sinterklaas. Maak leuke vragen over de Sint. Het is voor de kinderen leerzaam maar tegelijkertijd krijgen ze meer te weten over de sint. 

Tip 3 Doe de bingo

Maak een leuke bingo. Hiermee doe je in plaats van getallen, dingen die de sint vaak zegt. Wanneer je samen met je kinderen een film aan het kijken bent of iets anders, dan kan het voorkomen dat er iets gebeurd. Zoals het ontvangen van snoep van een piet. Hierdoor wordt er meer interactie gemaakt met de Sint. Het kan op meerdere moeilijkheidsgraden. Denk bij kleine kinderen aan makkelijke opdrachten en als ze ouder zijn, maak ze wat moeilijker.  

Tip 4 Het dobbelspel

Wanneer de Sint is geweest en alle pakjes bij jullie schoenen heeft gelegd is het natuurlijk ook saai om maar meteen alle cadeaus uit te pakken. Pak daarom een dobbelsteen en wanneer een persoon 6 gooit, dan moet je binnen een aantal seconde een cadeau pakken. Wanneer je het cadeautje in de handen hebt, dan kijk je welke naam erop staat. Dan heeft deze persoon geluk, want die mag nu een cadeau uitpakken. Dit scheelt veel chaos en iedereen kan zijn cadeau onder jouw aandacht uitpakken. Zo kun je de aandacht makkelijker verdelen onder de kinderen. 

Tip 5 De pieten hindernisbaan

Zoals iedereen weet moet de piet vaak over daken springen. Probeer met school te regelen dat de kinderen dit mogen oefenen in de gymzaal. Een pietentraining. Hierbij moeten zij pakjes over een parcours veilig zien te stellen. Als ze dit gelukt is kunnen zij ook een pietendiploma ontvangen. Het is natuurlijk nog leuker als hier echte pieten aanwezig zijn.  
 

Terug naar Geschiedenis van Sinterklaas
Nedgames