Schoentje zetten

In Nederland is het traditie om als kind met Sinterklaas ‘s avonds de schoen te zetten voor de open haard vanaf de dag dat Sinterklaas in Nederland is aangekomen. Als ze dan in de ochtend wakker worden ligt er een klein cadeautje of wat lekkers in hun schoen. Sinterklaas is weer onderweg vanuit Spanje naar Nederland. Dit betekend dat je kinderen weer de schoen gaan zetten. Maar wat doe jou nou in de schoen en hoeveel moet het kosten? Lees hieronder een aantal handige tips!

Geschiedenis van het schoen zetten

In Nederland zet met al sinds ongeveer de 15e de schoen. In het begin werd dit alleen gedaan in de kerk en ging de opbrengst naar de armen. Dit werd gedaan op 5 december vanaf 1427 in de Sint-Nicolaaskerk in Utrecht en werd toen al pakjesavond genoemd. In Vlaanderen, Roemenië en Luxemburg is het ook traditie om de schoen te zetten rond pakjesavond. 

Hoe vaak mogen de kinderen hun schoen zetten?

Je hoort vaak dat kinderen 1-2 keer per week hun schoen mogen zetten. Sinterklaas kan natuurlijk niet elke dag langs komen. Dit wordt vaak afgewisseld met een klein cadeautje en snoepgoed. Je zou er ook voor kunnen kiezen om je kinderen elke dag de schoen te laten zetten, maar dan zit er natuurlijk niet elke ochtend iets. 

Cadeautips 

Een schoencadeautje hoeft niet duur te zijn het gaat hierbij meestal om een kleinigheidje. Denk hierbij aan een cadeautje tussen de €1 en €15. Wat je er ook in doet kinderen zijn over het algemeen al snel tevreden. Vandaar dat het ook echt niet duur hoeft te zijn. Pakjesavond moet immers nog komen. 

Er zijn veel cadeautjes die je kunt kopen die niet al te veel kosten. Ga bijvoorbeeld naar de Action. Hier heb je allerlei speelgoed voor zeer scherpe prijzen. Denk aan knutsel spullen of Lego. Ook is snoep of chocola een erg populair cadeau. Dit kost meestal nog geen €3 en gegarandeerd dat je kinderen hier erg blij mee gaan zijn. 

Terug naar Cadeautjes
Nedgames