Het Schminken van Zwarte piet

Voordat je gaat beginnen met het schminken is het aan te raden om alvast de pietencol of zwarte coltrui aan te trekken. Het is namelijk lastig deze aan te trekken wanneer je al geschminkt bent. Dan zorg je voor een schoteltje met een beetje water een bakje schmink een sponsje en een lippenstift. Donkerbruine schmink voor zwarte piet sponsje om zwarte piet te schminken rode lippenstift voor zwarte piet.

Wat te doen

Je maakt het sponsje wat vochting. Doe dit wel heel voorzichtig want als het
te nat is dan werkt het niet goed. Vervolgens breng je de schmink aan op het sponsje en zorg je ervoor dat je gehele gezicht en nek goed worden geschminkt. Ook in en achter de oren en de neus.
 
Als je dit hebt gedaan en alles is netjes bedekt dan maak je met de lippenstift je lippen mooi rood.

  • Tip: laat je even door iemand controleren, het is lastig om zelf te zien of je het goed hebt gedaan.
  • Tip: zorg voor vochtige doekjes. Deze zijn erg gemakkelijk om schmink snel te verwijderen bij bijvoorbeeld de lippen als je daar perongeluk overheen bent gegaan. Deze doekjes zijn ook ideaal om de schmink mee te verwijderen.
  • Tip: Om het af te maken kunt u met een potlood de ogen accentueren en ook in de rimpels bij de ogen een lijntje maken. Hierdoor krijgt de Zwarte Piet mooie sprekende ogen.

zwarte piet en een mooi fluwelen kostuum

Schminken van Sinterklaas:
Het is natuurlijk de bedoeling om de persoon in kwestie een beetje ouder te maken dan hij in werkelijkheid is. Sinterklaas is immers al geboren in het jaar 270. Vaak word er dan witte smink gebruikt om de Sint wat ouder en bleker te maken. Pas echter wel op dat iemand er niet te bleek uitziet. Hieronder enkele tips.

Om het beste resultaat te krijgen kunt u het beste werken met opplak wenkbrouwen. U kunt echter ook met witte schmink en een borsteltje de wenkbrauwen kleuren. Met witte en lichtroze schmink kunt u de sint voorzichtig wat bleker maken. Pas echter wel op dat het niet te bleek wordt. Dat geeft namelijk een onnatuurlijk en een beetje enge uitstraling. Met een potlood kunt u heel voorzichtig wat lijntjes maken ik de rimpels rondom de ogen om het oudere karakter te benadrukken. De snor en de baard kunt u het beste bevestigen met baardlijm.

Witte schmink voor sinterklaas Baardlijm voor sinterklaas roze schmink voor sinterklaas
      
TIP: Gebruik transparant poeder. Dit voorkomt het glimmen van Sinterklaas.
 

Terug naar De pieten
Nedgames